Välkommen till juniorsektionen

Kontaktpersoner 

Johannes Soini 076-791 14 00 Juniorträning 2018
Juniorerna är klubbens framtid och av egna erfarenheter gör de klubben levande genom att dra med sig övriga medlemmar på roliga aktiviteter. Det är otroligt viktigt att ha en fungerande juniorverksamhet på klubben, detta kommer att öka juniorernas trivsel, utvecklingsmöjligheter samt locka nya golfare till våra anläggningar.

Juniorverksamheten på klubben behöver även möta behoven som barn och ungdomar har för att idrotta och samtidigt vilja vara kvar inom idrotten. Senaste årens forskningar gjorda av bland annat Svenska Golfförbundet visar att följande punkter är viktiga för barn och ungdomar som idrottar:

Att ha kul – upplevelsen av glädje är viktig
Att utvecklas och lära sig nya saker – slå längre, lägre handicap
Att uppleva spänning – tävla
Att få kompisar att vara med – i ett aktivt eller socialt sammanhang
Att vara fysiskt vältränad och stark
Vi på Golfstore Kungsängen erbjuder alla juniorer möjligheten att lära sig, träna och spela golf på ett roligt sätt och bästa av allt är att ålder spelar absolut ingen roll. Under 2017 kommer vi arrangera olika typer av juniorträning efter ålder och nivå.

Golfkul är anpassad för åldrarna 5-8 år där lek och förbättrad koordinationsförmåga är det stora målet. Under säsongens gång kommer alla deltagare få prova på golf under lek samma former så som SnagGolf, Puttbowling, Chip curling osv.
Mer info om Golfkul hittar du i menyn till vänster.

Golfäventyret är framtaget av Svenska Golfförbundet tillsammans med Svenska PGA där alla juniorer som går jobbar aktivt efter en bok som heter Golfäventyret. Med hjälp av boken har juniorerna möjligheten att lära sig golfens grunder och olika slag på ett roliga och omväxlande sätt. Målet med Golfäventyret är förbättrat golfspel, längre handicap eller grönt kort till de som inte har.
Mer info om Golfäventyret hittar du HÄR.

Kungsängen Junior Camp är ett juniorläger som kommer hållas under midsommarveckan i 4 dagar där juniorerna kommer få träna, spela och göra andra golfrelaterade aktiviteter på ett roligt och givande sätt. Lägret avslutas med Scandia Cup tävlingen där vinnaren i varje åldersgrupp går vidare till Distriktsfinalen och tävlar mot andra juniorer i deras åldersgrupp.
Mer info om Kungsängen Junior Camp kommer inom kort.

Ansvarig för Junior träning är 
Johannes Soini
Club Professional PGA of Sweden
+46 (0)76-791 14 00
soini.jo@gmail.com

Anmälan till juniorträning på Kungsängen GC ser till Johannes:

E-mail: soini.jo@gmail.com
Telefon: 076-791 14 00