• Hem
  • >
  • ANLÄGGNINGEN

Välkommen till Kungsängens Golf

Kungsängen Golf Club har en historia som sträcker sig tillbaka till slutet av 1980-talet och har sedan dess arbetat för att skapa en bana i mästerklass. Som ett betyg på ett lyckosamt arbete har Kungsängen Golf Club stått värd för Scandinavian Masters hela fyra gånger.

Idag erbjuds två 18-hålsbanor – Kings Course och Queens Course. Kungsängen Golf Club har dessutom satsat stort på att skapa en trivsam och skön miljö att vistas i före och efter golfrundan.

Här finns ett nyinrett klubbhus med en mycket bra och modern restaurang som erbjuder allt från kaffe och bulle till fina middagar. I klubbhuset hittar du även vår reception och shop, dit du bland annat vänder dig till för incheckning, inköp av golfkläder och tillbehör samt andra behövligheter.

En trappa upp hittar du vårt klubbrum med konferensmöjligheter och ute på balkongen har du en underbar utsikt över båda banornas avslutningshål. En trevlig plats i klubbhuset att koppla av på efter rundan för såväl medlemmar som för gäster. För den som vill komma ut över dagen och jobba lite så erbjuder vi Wifi i hela klubbhuset, kod finns i receptionen och restaurangen.

Nere vid rangen hittar du omklädningsrum med dusch, toalett och bastu.

Längst till höger på rangen finns en golfstudio, där kan du få hjälp med sving och utprovning av klubbor. Där finns även vår golfskola som drivs av utbildade PGA-instruktörer.
 

Historik

1989: Byggstart
1990: SGF-medlem
1992: 9 hål spelbara
1993: 36 hål spelbara och klubbhuset klart
1994: Start ETC (European Tour Course)
1998: Scandinavian Masters
2000: Scandinavian Masters
2001: Senior Tour
2002: Scandinavian Masters
2005: Scandinavian Masters
2016: Ingår i GolfStar